So(cial) Stay vzw

So Stay is een ongewone B&B. De So verwijst immers naar de sociale insteek van ons project. Duik je mee in het verhaal achter de vzw? #vzw #sociaal #uniek 


Het verhaal van de vzw

Met So Stay willen we niet alleen een bijzondere reiservaring aanbieden op een exclusieve locatie in het groen. Het is ook ons doel om een inclusieve ervaring te kunnen bieden aan al onze logees.

Veel meer dan enkel een Tiny House verhuren willen we met So Stay echt iets teruggeven. In onze drukke en veeleisende maatschappij is er even tussenuit kunnen knijpen om te deconnecteren belangrijker dan ooit. B&B's en Tiny Houses in eigen land en dichtbij natuur zijn dan ook hot and happening. Toch blijft dit soort weekendje weg vaak voorbehouden voor de lucky few wegens het redelijk stevig prijskaartje dat er aan vasthangt. Jammer, toch? Met So Stay willen we hier verandering in brengen. Dit door een deel van de winstmarge in de basisprijs voor een overnachting te laten doorstromen naar de vzw en met deze inkomsten sterk gereduceerde tarieven (of gratis) te kunnen aanbieden aan minder kapitaalkrachtigen. Iedereen verdient het namelijk om er eens tussenuit te kunnen trekken, ook zij die het zich zonder hulp niet kunnen veroorloven. Dat is dan ook de reden waarom we de handen in elkaar slaan met enkele zorgvuldig uitgekozen doelgroeporganisaties. Met ons alternatief concept hopen we te inspireren en al onze logees het gevoel te geven dat ze het waard zijn om even zorgeloos te genieten. We kiezen er bewust voor om al onze logees, zij die hun overnachting 100% zelf betalen en zij die via één van de organisaties bij ons terecht komen, dezelfde ervaring te geven. Voor de buitenwereld gaat het er juist hetzelfde uitzien. Zo kunnen we een stigma vrij verblijf garanderen. 

Het opzet van de vzw van So Stay is gegroeid door onze persoonlijke ervaringen en weerspiegelt de samensmelting van onze passies en sociale achtergronden. Als kind zijn we heel verschillend opgegroeid: al van kleins af aan heeft Tessa met haar ouders de wereld rondgereisd, terwijl dit voor het gezin van Andreas minder evident was gezien zijn moeder invalide is en er minder reisbudget was. Toen we net een koppel waren en samen op weekend gingen werd het al gauw duidelijk dat dit ook een verschil in beleving met zich mee bracht. Voor Tessa was het vanzelfsprekend dat je je af en toe op een nachtje in een B&B mocht trakteren, Andreas voelde zich dan weer ongemakkelijk bij deze uitgavepost waardoor hij er minder van kon genieten. Met een verblijf aan onze Tiny House willen we al onze gasten ten volle laten be-leven, in de hoop dat dat stukje ongemak plaats kan maken voor mooie herinneringen en een gevoel van 'ik ben het waard'. 

Met So Stay willen we graag schrijven aan een duurzaam verhaal. Om het voortbestaan van onze vzw te kunnen garanderen, willen we het liefst onafhankelijk zijn. We werken heel graag samen met anderen en kijken er naar uit om giften en zelfs subsidies te ontvangen om zo onze inclusieve werking verder te kunnen uitbouwen. Echter willen we ons bestaan hier niet van laten afhangen. Het model waarmee we ons verhaal willen uitbouwen gaat ervan uit dat de betalende klanten mee betalen voor de niet of minder betalende klanten. Standaard gaat een derde van de inkomsten van de verhuur rechtstreeks naar de vzw, dit om de overnachtingen van de doelgroepen die we willen steunen te bekostigen. De vzw van So Stay heeft als enige doel het ondersteunen van doelgroepen die zonder hulp geen kans maken op een unieke Tiny House ervaring. Door het verhaal op deze manier op te bouwen kunnen wij altijd een deel van de beschikbare overnachtingen gratis/aan een sterk gereduceerd tarief weggeven, onafhankelijk van de extra giften of subsidies we krijgen. Hoe meer middelen er in het potje komen van de vzw, hoe meer verblijven we gratis kunnen weggeven.

Bij deze dan ook een warme oproep om een (bijkomende) gift te doen aan onze vzw. Dit kan trouwens ook als weekendjes weg niet zo je ding zijn, maar je wel gecharmeerd bent door de filosofie van ons project. Als bedankje krijg je als sponsor een originele So Stay postkaart opgestuurd, net als een hartje van de Boswachter. Het hartje kan je op jouw beurt koesteren of doorgeven, om zo ons unieke verhaal verder te delen.

Ben je fan van onze visie, onze droom?

So Stay... of steun ons!

So stay… in touch?!
Vind me ook op
Schrijf je in voor de nieuwsbrief